Even nog een keer doorlezen wat mij te wachten staat… Ik bereid mij voor op de contactavond van vanavond. Van 18 tot 20 uur ben ik een informatiepaal voor ouders. Ik wil graag een goed functionerende paal zijn. Ik wil de juiste informatie geven, de goede antwoorden en vooral het goede beeld.

Wat voor beeld heb ik van jullie zoon of dochter. Klopt dit beeld? Vanavond zal deze vraag weer beantwoord worden. Ik ben niet zo bang voor de uitkomst, maar soms zit je er ontzettend naast.

Met ouders kun je er ook naast zitten. Je stapt een gesprek in met een bepaald voorgevoel… Deze wordt pittig, dit wordt een eitje of hiermee zijn we zo klaar. En dan loopt het opeens heel anders… Dit valt niet voor te bereiden, je moet het op je af laten komen en hopen dat je professioneel genoeg bent om de juiste draai aan het gesprek te geven en hem met een goed gevoel af te sluiten.

Hoe anders het vanavond zal lopen wachten we af. Er zullen ongetwijfeld ouders verdrietig naar huis gaan, maar gelukkig ook een aantal blij verrast!

Je houdt misschien ook van...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *